szynka_pieczona_obiadowa

Szynka pieczona - obiadowa

Ocena:

4.3 (199)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
extra swieże pieczone mięsko

Składniki:

  • szynka wieprzowa 1,5 kg
  • cebula 3 szt
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek,
  • oliwa z oliwek

Szynka pieczona - obiadowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szynkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami, układamy w naczyniu żaroodpornym. Odstawiamy na 1,5 h w chłodne miejsce. Następnie obkładamy mięso grubymi piórkami z cebuli, polewamy 3-4 łyżkami oliwy i pieczemy 1,5 h w 170 stopniach z termoobiegiem. Podajemy jako obiad z ziemniakami, dowolną surówką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne