Szynka pieczona - obiadowa

extra swieże pieczone mięsko

Dodany przez: ANECIK1980

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 2.75 z 4 głosów)

Składniki

  • szynka wieprzowa 1,5 kg
  • cebula 3 szt
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek,
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Szynkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami, układamy w naczyniu żaroodpornym. Odstawiamy na 1,5 h w chłodne miejsce. Następnie obkładamy mięso grubymi piórkami z cebuli, polewamy 3-4 łyżkami oliwy i pieczemy 1,5 h w 170 stopniach z termoobiegiem. Podajemy jako obiad z ziemniakami, dowolną surówką.
mięso przyprawy obiad cebula szynka wieprzowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze