szyneczka_w_sosie_pieczeniowym

szyneczka w sosie pieczeniowym

Ocena:

4.51 (201)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 5 osób
pyszne mięsko

Składniki:

  • 1 kg mięsa od szynki,
  • 1 duża cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 liście laurowe,
  • 4 ziela angielskie,
  • olej,
  • 2 łyżki śmietany 30%,
  • 3 łyżki mąki,
  • koperek,
  • wegeta, pieprz,
  • 1 kostka mięsna,

Szyneczka w sosie pieczeniowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego wlać kilka łyżek oleju , na rozgrzny olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele , pokroić cebulkę i czosnek w kostkę , wsypać do mięsa i podpiec aby cebulka była zrumieniona tak aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsnąmąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować , dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne