Szaszłyki z piekarnika w 40 min super

Szaszłyki są super,mięso z kurczaka bardzo soczyste.

Dodany przez: Anullka

Szaszłyki z piekarnika w 40 min super

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 30 dkg kiełbasy podwawelskiej
  • 2 młode cebule
  • 1 papryka
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • ostra papryka
  • przyprawa do kurczaka

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w średnie kawałki,włożyć do salaterki,polać 4 łyżkami oleju,posypać przyprawą,ostrą papryką,solą,dokładnie wymieszać,odstawić na 1 godzinę do lodówki.
  2. W tym czasie,pokroić paprykę w kawałki cebulę i kiełbasę.
  3. Na długie patyczki do szaszłyków nakładać kurczaka,paprykę cebulę, kiełbasę.
  4. Wsadzić blachę wsadową do pieca jak najniżej,trochę wyżej postawić siatkę z szaszłykami(piekłam w zwykłym piekarniku gazowym ,bez termoobiegu)
  5. Piec w 190-200 st C 40 min,po 20 min każdy szaszłyk przekręcić.
warzywa szaszłyki kolacja kiełbasa drób
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze