sos_wieprzowy

sos wieprzowy

Ocena:

4.49 (195)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
pyszny

Składniki:

  • 0,5 kg wieprzowiny
  • 1 marchewka
  • Przyprawa do gulaszu
  • Natka
  • 3 łyżki mąki

Sos wieprzowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wieprzowinę kroje w kostkę podlewam troszkę wodą i paruję pod przykryciem na patelni 20 minut. W tym czasie marchewkę ścieram na grubych oczkach a natkę siekam drobno. Mięsko zalewam wodą, aby było zakryte i gotuje ok. 30 minut razem z marchewką i przyprawą do gulaszu. Mąkę mieszam z wodą , dodaje na koniec oraz natkę. Gotuje ok. 5 minut jeszcze.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne