Smażona mozzarella

Ocena:

4.44 (184)

  • 2 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 2 minuty Pieczenie: 1 minuta Porcja: 310 kcal Składniki na 4 porcja

Składniki:

  • paczka mozzarelli w kształcie kulek
  • szklanka oleju
  • Panierka:
  • 4 łyżki mąki
  • jajko
  • bułka tarta
  • Sałatka:
  • seler naciowy
  • jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Smażona mozzarella - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Olej wlać do wysokiego garnka, rozgrzać. Kulki obtaczać w mące, następnie w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Wrzucać na głęboki tłuszcz i smażyć około minuty. Wyjmować i kłaść na papierowym ręczniku, by osączyć tłuszcz.
  • Sałatka: majonez wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem. Seler naciowy umyć, pokroić w kostkę, dodać pokrojone w kostkę jabłko, polać sosem i wymieszać. Mozzarellę podawać z sałatką.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne