Schab wielkanocny

Pyszny schab pieczony na Wielkanoc

Dodany przez: Wokalista

Schab wielkanocny

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • ½ kg schabu bez kości
  • majeranek
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pieprz ziołowy
  • papryka mielona chilli
  • oregano
  • czosnek granulowany
  • koperek suszony
  • olej

Przygotowanie

  1. Schab myjemy. W miseczce mieszamy olej (tak, by wystarczyło na natarcie mięsa) i po szczypcie każdej przyprawy. Nacieramy mieszanką mięso. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy ok 40 min w temperaturze 220 stopni
mięso schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze