SCHAB PO WARSZAWSKU

Ocena:

4.52 (155)

  • 25 min.
  • dla 5 osób
Ciekawie wygląda jak i smakuje

Składniki:

  • 250g do 300g pieczonego schabu ,
  • 2 łyżki majonezu ,
  • szczypiorek ,
  • listki sałaty ,
  • Na nadzienie:
  • 3 jajka,
  • 150 g utartego i przyprawionego chrzanu ,
  • 50 g masła ,
  • cukier ,
  • sól ,
  • pieprz

Schab po warszawsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wykonanie:
  • Upieczony schab podzielić na 5 porcji. Każdy plaster naciąć, ale nie do końca, tak aby utworzyła się kieszeń. Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami nadzienia, przyprawić do smaku. Farszem napełnić kieszeń, posypać siekanym szczypiorkiem. Nadziane porcje schabu ułożyć na półmisku, lekko posmarować majonezem, udekorować wg uznania

Porady

Sprawdź też przepis na schab pieczony z morelami!

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne