schab_pieczony_w_musztardzie

Schab pieczony w musztardzie

Ocena:

4.5 (185)

  • 48 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
Schab można podawać na ciepło lub na zimno cienko pokrojone jak wędlinę.

Składniki:

  • 1.5 kg schabu bez kości
  • 1/2 słoiczka czosnku w aromatyzowanym oleju
  • 2 łyżeczki soli peklowej
  • świeżo mielony pieprz
  • 4 łyżki ostrej musztardy

Schab pieczony w musztardzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab umyć i dokładnie osuszyć następnie natrzeć sola peklowa i zostawic w lodówce na 2 godziny po tym czasie mieso naciąć w kilkunastu miejscach ostrym nożem i w otwory wcisnąć czosnek, mieso posypać sporą ilością pieprzu i dodatkowo jeszcze 1/2 łyzeczki soli po wierzchu posmarować musztardą. Przygotowane mieso umieścić w woreczku do pieczenia i ułożyć go w brytfance, odstawić na noc do lodówki, następnie dolać do brytfanny 1 szklankę wody i piec około 1.5 godz w 190-200 st po upieczeniu zostawić w woreczku do przestudzenia.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne