Schab w kapuście kiszonej.

doskonałe na obiad.

Dodany przez: bukietroz

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • 1kg schabu b/k
  • 70dag kapusty kiszonej
  • czosnek 2 ząbki
  • wegeta
  • pieprz ziołowy
  • olej
  • Wiadomo że na większą ilość osób składniki trzeba zwiększyć.

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
  2. Schab umyć natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami,odstawić na 2godzinki do lodówki.Pokroić w grube plastry i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym na patelni.Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku.Naczynko posmarować olejem na dno włożyć połowę kapusty,usmażone mięso i przykryć pozostałą kapustą.Wlać 1/2szkl wody i wierzch kapusty posypać pieprzem ziołowym.Wstawić do nagrzanego do 200st i piec około godziny.
mięso obiad kapusta mięsa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze