Sandacz świąteczny z tymiankiem smażony na maśle

Bardzo smaczny sandacz ,doskonały na wigilie.

Dodany przez: Anullka

Sandacz świąteczny z tymiankiem smażony na maśle

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 6 filetów sandacza
  • sól
  • pieprz
  • 1 czubata łyżeczka roztartego tymianku
  • 2 -3 jajka
  • bułka tarta
  • masło roślinne do smażenia
  • 1 czubata masła śmietankowego
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Sandacza umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,(ryba musi być sucha)posypać solą, pieprzem,skropić sokiem z cytryny,odstawić na 10 min.
  2. Jajka roztrzepać z roztartym tymiankiem,panierować sandacza w jajku i bułce tartej, smażyć na maśle roślinnym wymieszanym z masłem śmietankowym, na małym ogniu,na złoty kolor,odwracając na obie strony.
  3. Smacznego.
ryby wigilia obiad ryba sandacz tymianek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze