Ryżowe kotleciki w sosie grzybowym

Ile bym nie zrobiła zawsze nic nie zostaje.

Dodany przez: lenuta

Ryżowe kotleciki w sosie grzybowym

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 woreczki ryżu
  • 1 duża cebula
  • 6 jak ugotowanych na twardo
  • 2 jajka surowe
  • sól
  • pieprz
  • Bułka tarta
  • Sos grzybowy jest w udostępnionych przeze mnie przepisach.Proszę zaglądać!

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy, odsaczamy.
  2. Wsypujemy do miski.
  3. Cebulkę kroimy i szklimy na tłuszczu, dodajemy do reszty.
  4. Ugotowane jajaka mocno siekamy i dodajemy.
  5. Wbijamy jajka, solimy, posypujemy pieprzem.
  6. Mieszamy.
  7. Tworzymy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej.
  8. Sma zymy na tłuszczu.
  9. Podajemy z sosem grzybowym.
  10. Bardzo sycące.
grzyby obiad przekąska kolacja sos jajko cebula ryż bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze