rozki_waflowe_z_miesem_mielonym

Rożki waflowe z mięsem mielonym

Ocena:

4.4 (183)

  • 60 min.
  • dla 1 osoby
doskonałe dla dzieci i na wszelkie uroczystości, pomysł podpatrzony na blogu Bronki,

Składniki:

  • 1 kg boczku
  • 1 kg łopatki
  • 1 piers z kurczaka - 0,5 kg
  • 1 torebka ryżu ugotowanego
  • 2 cebule
  • 1 bułka namoczona w bulionie drobiowym i osączona
  • 3 jajka
  • Vegeta, pieprz kolorowy do smaku
  • DO PANIERKI
  • 3 jajka rozmącone z 1 łyżką mąki i 1 łyżką smietany 18 % kwasnej i gęstej
  • Oraz bułka tarta lub bułka z sezamem
  • Rożki waflowe

Rożki waflowe z mięsem mielonym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek, łopatkę, filet z kurczaka, cebulę i osączoną bułkę zemleć.
  • Dodać jajka, przyprawy, ryż i wymieszać dokładnie.
  • Rożki waflowe wypełnić mięsem, panierować w jaku z mąką oraz w bułce i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  • Potem ułożyć je na blasze wysłanej folią aluminiową i zapiec ok. 20- 30 minut w nagrzanym piekarniku 180 st.
  • Pomysł na użycie rożków podpatrzony jak pisałam wyżej na blogu Bronki a farsz zrobiłam z własnego przepisu.
  • http://bronislawa70.blox.pl/2012/04/Rozki-waflowe-z-miesem-mielonym.html
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne