Rosół z kaczki

Rosół z kaczki jest o wiele lepszy niż z kurczaka:) Idealny na przeziębienie:)

Dodany przez: Duusiak

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 litry wody
  • korpus i 2 skrzydła z kaczki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka (korzeń)
  • kawałek selera (korzeń)
  • 1 łodyga selera naciowego
  • kawałek pora
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • lubczyk
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,włożyć do garnka i zalać wodą.
  2. Marchew,pietruszkę i seler obrać,umyć i przekroić na pół.
  3. Por i seler naciowy umyć i przekroić na pół.
  4. Cebulę obrać i przypalić ogniem.
  5. Warzywa, ziele angielskie,pieprz ziarnisty,liście laurowe i zieleninę wrzucić do garnka z mięsem i wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin.
  6. Na koniec posolić i popieprzyć.
  7. Podawać z makaronem. :)
warzywa obiad zupa zupy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze