Puszysty omlet z pomidorami

Delikatny i puszysty omlet z pomidorami, idealny zarówno na kolację jak i na śniadanie.

Dodany przez: Aneciax

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 jajka
  • 5 plasterków pomidora
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżka mleka
  • majeranek, oregano sól i pieprz do smaku
  • masło do smażenia

Przygotowanie

  1. Żółtka oddzielić od białek.
  2. Białka ubić na sztywno, żółtka roztrzepać z mlekiem, mąką i przyprawami.
  3. Do żółtek powoli przełożyć białka, wymieszać delikatnie łyżką.
  4. Omlet wylać na patelnię, ułożyć na nim plasterki pomidora, zapiec najpierw z jednej, potem z drugiej strony.
  5. Gotowy omlet przełożyć na talerz. Można podawać z ketchupem.
sniadanie jajka kolacja pomidory Omlet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze