Pyszne chińskie danie z lokalnych składników. Kolorowy warzywny zawrót głowy.
Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 duża marchew
1 czewona papryka
20 dkg fasolki szparagowej (może być mrożona)
1 duża cebula
ok. 20 cm pora
ryż
Fix Knorr do potraw chińskich
curry
papryka słodka
chilli
sól
olej do smażenia
Potrawka chińska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pierś z kurczaka należy umyć, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka opruszyć curry, chilli i solą i podsmażyć na oleju. Marchew pokroić w słupki i dodać do smażącego się kurczaka, poddusić. Fasolkę pokroić w kawałki, dodać, poddusić, Paprykę pokroić w paseczki, dodać, poddusić. Cebulę pokroić w piórka, a pora w talarki, dodać i poddusić. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać przygotowany wg przepisu na opakowaniu Fix. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.