POTRAWKA CHIŃSKA

Ocena:

4.51 (183)

  • 40 min.
  • dla 5 osób
Pyszne chińskie danie z lokalnych składników. Kolorowy warzywny zawrót głowy.

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 duża marchew
  • 1 czewona papryka
  • 20 dkg fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 1 duża cebula
  • ok. 20 cm pora
  • ryż
  • Fix Knorr do potraw chińskich
  • curry
  • papryka słodka
  • chilli
  • sól
  • olej do smażenia

Potrawka chińska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pierś z kurczaka należy umyć, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka opruszyć curry, chilli i solą i podsmażyć na oleju. Marchew pokroić w słupki i dodać do smażącego się kurczaka, poddusić. Fasolkę pokroić w kawałki, dodać, poddusić, Paprykę pokroić w paseczki, dodać, poddusić. Cebulę pokroić w piórka, a pora w talarki, dodać i poddusić. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać przygotowany wg przepisu na opakowaniu Fix. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
  • Smacznego!!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne