placki_szpinakowe

Placki szpinakowe

Ocena:

4.37 (158)

  • 45 min.
  • dla 5 osób

smaczne delikatne mega zielone placki

Składniki:

  • szpinak mrożony
  • 2 jajka
  • mleko
  • mąka
  • sól
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Placki szpinakowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozmrozić szpinak. Jajka rozmącić z mlekiem. Dodać mąkę. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy (gęstszej niż naleśnikowa). Dodać szpinak, olej oraz sól do smaku. Odstawić ciasto na 5 minut.
  • Smażyć placuszki na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż się zrumienią.
  • Dla odważnych, można podawać z dżemem
  • ja uwielbiam z malinowym :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne