pierś kurczaka w sosie śmietanowym

improwizacja popłaca

dania mięsnemajonez

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 149 głosów)

Składniki:

  • pierś kurczaka
  • 1,5 szk. kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki majonezu
  • 1łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pierś kurczaka kroimy niedbale w dużą kostkę.
  • Smażymy i opruszamy solą i pieprzem.
  • Podlewamy wodą i dusimy.
  • Dodajemy oredano, śmietanę, majonez, cukier i dokładnie mieszamy.
  • Zaklepujemy mąką aby nadać lekką gęstość.
  • Najlepiej podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy