Nadziewane kotlety mielone

Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie: 1 godz. Pieczenie: 10-15 minut Porcja: 290 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Nadziewane kotlety mielone

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
290 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 30 dag wieprzowiny
  • 30 dag wołowiny
  • 3/4 szklanki mleka
  • kajzerka
  • cebula
  • jajko
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • łyżka musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Marynata: czosnek obrać, wycisnąć. Wymieszać z octem winnym, musztardą, szczyptą soli, pieprzu i olejem.
  2. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, polać marynatą, wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki.
  3. Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki, osączyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w kawałki. Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, odcisnąć.
  4. Mięso osączyć z marynaty, zemleć wraz z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
  5. Po 2-3 kawałki ogórka obtaczać w mięsnej masie, tworząc wałeczki. Grillować 10-15 minut z każdej strony. Podawać z sałatką ziemniaczaną.
mięso obiad kotlety mielone marynata
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze