Makaron ryzowy z warzywami

Ocena:

4.56 (177)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Doskonaly dla wegetarian lub poprostu troszke dietetycznie.

Składniki:

  • - 200g makaronu ryzowego nitki
  • - 2 marchewki
  • - 1 mala cukinia
  • - 1 mala cebula
  • - pol czerwonej papryki
  • - 1 szklanka mrozonego groszku
  • - sol,pieprz
  • - oliwa do smazenia

Makaron ryzowy z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do gotujacej sie w garnku wody wrzucamy makaron ryzowy i gotujemy go jakies 2-3 min. po czym odcedzamy i odkladamy.
  • Wszystkie warzywa kroimy w paski lub kostke i podsmazamy na oliwie ok. 4 min. i zalewamy mniej wiecej 3/4 szklanki wody.Po chwili dorzucamy mrozony groszek.
  • Wszystko dusimy do czasu odparowania plynu z warzyw.Po odparowaniu plynu do warzyw wsypujemy makaron,wszystko do smaku doprawiamy i dokladnie ze soba mieszamy.Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne