Łódeczki paprykowe

Ocena:

4.47 (167)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
smaczna przystawka, na co dzień i na party...

Składniki:

  • 1 strąk papryki czerwonej
  • 1 strąk papryki żółtej
  • 3 ogórki kiszone
  • 1-2 ząbki kiszonego czosnku
  • 1/2 małej cebulki
  • 10 dkg białego twarogu
  • 2-4 łyżki gęstego majonezu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • do smaku: sól i pieprz mielony
  • kilka gałązek koperku i natki pietruszki do przybrania.

Łódeczki paprykowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryki umyć, przekroić na ćwiartki lub ósemki, jeśli duże strąki. Po jednym kawałku papryk pokroić u drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym - nadmiar płynu obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał nam farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek i majonez, doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić paprykowe łódeczki. Przed podaniem schłodzić. Ułożyć na talerzu lub tacy, ozdobić gałązkami zieleniny. Można je jeść po prostu biorąc rękami i chrupać ze smakiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne