Ogorkowe łódeczki faszerowane mięsem mielonym pieczarkami papryka

Ocena:

4.45 (199)

  • 45 min.
  • dla 2 osób
Wspaniały dodatek np do pieczonych ziemniaków i nie tylko

Składniki:

  • 2 ogórki zielone
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 15 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 15 dag mięsa mielonego
  • sos czosnkowy
  • sól pieprz

Ogorkowe łódeczki faszerowane mięsem mielonym pieczarkami papryka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebule, paprykę i pieczarki kroimy drobno .Mięso mielone przyprawiamy sola pieprzem i dodajemy troche cebuli - Podsmażamy. Resztę pieczarek z cebula podsmażamy na patelni dodając paprykę oraz pieprz sól. Nasze ogórki kroimy na połowę i wydrążamy z nich środek i tam wkładamy nasz farsz. troche mielonego troche pieczarek z papryka dowolny farsz możemy sobie przygotować. Polewamy sosem czosnkowym. Zapiekamy ok 15- 20 minut Niestety ja nieco za długo zapiekałam i moje łódeczki straciły troche koloru:) Jednak smakowały znakomicie
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne