Sałatka z surimi.

Moja pierwsza sałatka z paluszkami krabowymi.Smakowała i rodzicom i córce, którzy są dość wybredni.

Dodany przez: msewka

Sałatka z surimi.

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

Składniki

  • * ok.15 dag paluszków surimi o smaku krabowym (10 sztuk)
  • * 2 ogórki zielone długie (ok.65 dag)
  • * 20 dag żółtego sera
  • * 15 dag ugotowanego al dente makaronu np. falbanki
  • * 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • * 6 jajek
  • * 1/3 pęczka szczypiorku
  • * 1/3 pęczka koperku
  • * 1/3 łyżeczki suszonego czosnku granulowanego
  • * 3 czubate łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary (lub innego gęstego)
  • * sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.Ogórki obrać ze skórki i także pokroić w kostkę, tak jak i ser żółty.Paluszki surimi pokroić na kawałeczki ok.1-1,5 cm. Kukurydzę osączyć z zalewy. Szczypior i koperek opłukać i bardzo drobno pokroić.Dodać zieleninę i czosnek granulowany do majonezu, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem i odstawić do lodówki, by smaki się połączyły a sałatka przeszła czosnkiem i zieleninką.
sniadanie ryby sałatka przekąska kolacja paluszki krabowe surimi
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze