Kruche bez jajek

Ocena:

4.52 (184)

  • 60 min.
  • dla 8 osób

Ciasto bez jajek

Składniki:

  • mąka 3 szklanki
  • cukier 1 szklanka
  • śmietana 3-4 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • margaryna 1 szt
  • budynie 4 szt
  • mleko 5,5 szklanki
  • cukier 5-6 łyżek
  • rodzynki 1 szklanka
  • kakao
  • wiórki kokosowe

Kruche bez jajek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do mąki dodać proszek do pieczenia, cukier, margarynę i śmietanę. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki. Rodzynki opłukać.
  • Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru, dodać rodzynki i wymieszać.
  • Jedną część ciasta wyłożyć na spód przygotowanej blaszki i posypać kakao. Wyłożyć ciepły budyń i wyrównać. Przykryć drugą częścią ciasta odrywając po małym kawałku.
  • Zasypać wiórkami kokosowymi i piec ok. 40 min. W 180 stop.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne