Kotlety z fenkułem i sezamem

Ocena:

4.46 (182)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przepis na kotlety wegetariańskie z fenkułem i sezamem

Składniki:

  • 3 duże bulwy fenkułu
  • sól
  • 20 dag bułki tartej
  • 10 dag tartego grana padano
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 5 dag sezamu
  • pieprz
  • 10 dag mąki
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

Kotlety z fenkułem i sezamem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fenkuł dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na plastry 1-cm grubości. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy przez 2 min od zawrzenia. Osączamy. Bułkę tartą mieszamy z tartym serem, posiekaną natką pietruszki, sezamem, solą i pieprzem. Do innego naczynia wsypujemy mąkę, a w kolejnym ubijamy jajka. Plastry fenkułu obtaczamy w mące, jajku i przygotowanej panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne