Kotlety schabowe nadziewane kapustą pekińską.

Ocena:

4.4 (163)

  • 50 min.
  • dla 6 osób
Smaczne lekko pikantne kotlety.

Składniki:

  • 1/2 kg schabu wieprzowego bez kości (środkowego)
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierki
  • 2-3 jajka
  • nadzienie:
  • 1 mała kapusta pekińska
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki ostrego chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka gęstej śmietany(12% lub 18%)
  • olej do smażenia

Kotlety schabowe nadziewane kapustą pekińską. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić, cienko rozbić.
  • Posolić, posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
  • Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.
  • Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.
  • Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej, na końcu w roztrzepanym jajku.
  • Smażyć na złoty kolor na oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.
  • Smacznego.

Porady

Zobacz też: kapusta pekińska z krewetkami i pomelo

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne