Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

mielone inaczej

Dodany przez: ANECIK1980

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • mięso mielone drobiowe 1 kg
  • pieczarki 30 dag
  • cebula 1 szt duża
  • kajzerka 1 szt
  • jajka 2 szt
  • sól, pieprz
  • mleko 1 szkl
  • margaryzna 2 łyżki
  • olej
  • bułka tarta

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodajemy namoczona w mleku a następnie odsączona i zmielona bułke, dodajemy jajka, sól, pieprz, dobrze wyrabiamy.
  2. Pieczraki smażymy na margarynie, cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczraki i cebulę mielimy na grubym sitku maszynki, doprawiamy sola i pieprzem na ostro.
  3. Formujemy z mięsa placki, nakładamy farsz, obtaczamy w bułce tartej i smażymyw podłużne kotelty.
obiad pieczarki cebula mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze