Kalafiorowo koperkowy filet

Ocena:

4.54 (163)

  • 35 min.
  • dla 3 osób
dla wielbicieli fileta z kurczaka i kalafiora

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 3 łyżki ugotowanego kalafiora
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
  • Ciasto :
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól do smaku
  • mix chili Scoth Bonnet do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Kalafiorowo koperkowy filet - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Nożem naciąć w filecie kieszeń. Solą i pieprzem oprószyć filet z zewnątrz i w środku i odłożyć go na 5 do 10 minut. Przygotować ciasto. Do miseczki wybić jajko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Po upływie 5 lub 10 minut napełnić filet kalafiorem, obtoczyć go w mące. Następnie zanurzyć w przygotowanym cieście i smażyć w takiej ilości oleju aby filet zanurzony był w nim do połowy. Filet smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne