Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym

Smakowite. W sam raz na obiad.

Dodany przez: Madziulek_17

Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 1 z 1 głosów)

Składniki

  • 1szkl. mąki pszennej
  • jajko
  • 1 szkl. mleka
  • jeden podwójny filet z kurczaka
  • vegeta
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Z mąki, jajka i mleka zrobić ciasto naleśnikowe. Filety z kurczaka umyć pokroić na małe kawałki i natrzeć vegetą. Do ciasta naleśnikowe dodać zioła prowansalskie (niewiele, ewentualnie dosypać po usmażeniu pierwszej porcji), włożyć mięso i wymieszać. Następnie smażyć na patelni na złoty kolor z obydwu stron.
  2. Podawać z ziemniakami bądź ryżem i surówką.
  3. Smacznego!:D
mięso obiad ciasto naleśnikowe filet z kurczaka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze