Flaczki wieprzowe

Super smaczne flaczki.

Dodany przez: ewa840

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 6 głosów)

Składniki

  • - 1 kg flaczkow wieprzowych,oczyszczonych i pokrojonych
  • - 0.5 kg miesa wolowego
  • - 1 duza marchewka
  • - 1 duza pietruszka
  • - 4 do pieciu zabkow czosnku
  • - szczypta papryki slodkiej w proszku
  • - 4 do pieciu lyzek oleju
  • - lyzka maki na zasmazke
  • - 6 ziaren ziela angielskiego,4 liscie laurowe
  • - wegeta,pieprz,majeranek

Przygotowanie

  1. Flaczki 2 razy obgotowac po mniej wiecej 30 min.za kazdym razem zmieniajac wode.
  2. Mieso wolowe pokroic w kostke,podsmazyc na rozgrzanej patelni na rumiany kolor,odstawic.
  3. Obgotowane flaczki zalewamy swieza woda i wstawiamy ponownie na gaz po czym gotujemy do sredniej miekkosci,w tym samym czasie dodajemy podsmazone wczesniej mieso i starte warzywa ( drobna tarka).
  4. Dodajemy przyprawy proporcje w zaleznosci od gustu.Czosnek dorzucamy w calosci.Po mniej wiecej 1h przygotowujemy zasmazke i rozrabiamy ja z zupa.GOTOWE
wieprzowina obiad flaczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze