Dorsz po grecku

Dobre na ciepło i na zimno..

Dodany przez: andzia

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • filety z dorsza
  • 5 marchewek
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 3 cebule
  • por
  • mały koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy
  • ziele ang.
  • wegeta
  • pieprz
  • jajo
  • mąka
  • olej

Przygotowanie

  1. Rybę panierować w mące i jaku , smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Warzywa zszatkować na dużych oczkach , podlać niewielką ilością wody, dodać ziele i liścia i gotować do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat , przyprawy i dalej dusić. Podawać rybkę przykrytą warzywkami.
ryby warzywa przekąska koncentrat pomidorowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze