Domowy Baileys

Ocena:

4.53 (193)

  • 2 godz. 20 min.
Przepyszny likier!

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 20-30 ml wrzątku
  • 0,5 szklanki mleka 3,2%
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 350 ml wódki

Domowy baileys - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Puszkę włożyć do garnka, zalać wodą tak aby przykrywała puszkę, gotować ok. 2 godzin. Ostudzić.
  • Do kubeczka nasypać kawę, zalać niewielką ilością wrzątku, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się kawy.
  • Puszkę otworzyć a masę karmelową przełożyć do garnka, dodać kawę i mleko, zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Dodać odmierzoną ilość wódki i ponownie zmiksować.
  • Likier wlać do butelki i schłodzić przez noc w lodówce. Gotowe!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne