Salceson swojski domowy

bardzo smaczny, domowy...

Dodany przez: katarynka439

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • głowa świńska
  • przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • czosnek - 3 ząbki

Przygotowanie

  1. Głowę świńską pociąć, oczyścić, dorze wymoczyć w wodzie z solą i gotować do miękkości około 3 godzin aż mięso odpadnie od kości. Jak wystygnie obieramy z kości i kroimy na większe kawałki. Jak wolimy chudszy nie dodajemy tłustego mięsa. Dolewamy wywaru z gotowania do mięsa. Obieramy także czosnek i wyciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Można wylać na blaszkę do zastygnięcia i wstawić do lodówki. Ja wpadłan na inny pomysł, po prostu wlałam do torebki foliowej i zawiązałam i do lodówki. Na drugi dzień nadaje się do krojenia. Polecam - bardzo smaczny
sniadanie mięso przyprawy czosnek przekąska kolacja głowizna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze