Moje Gotowanie na październik 2020 to moc przepisów na jesień - razem z nami rozsmakuj się w pysznościach z grzybów, orzechów i dyni. Ponadto polecamy 7 rozgrzewających obiadów w orientalnym stylu. Podpowiadamy, jak zrobić marmoladę z pigwy i pierogi w różnych wersjach - zarówno z mięsem, jak i pierogi wegetariańskie. Nie zabraknie też porad mistrzów! Z okładki kusi tort jabłkowy, ale to nie wszystkie słodkości, jakie znajdziecie w październikowym numerze!
Moje Gotowanie październik 2020
Październikowy numer Moje Gotowanie zaprasza do jesiennych przepisów i ucztowania ze wszystkich skarbów lasu i pól końca wakacji. Zainspirujcie się do dań z grzybami, pierożków jako przekąski oraz jabłkowych wypieków. Ponadto poczytajcie kolejne porady ekspertów: Szefa Roberta Sowy i Szefowej Beaty Śniechowskiej. Cały spis treści poniżej.
W dziale KUCHNIA DOMOWA:
Królowie sezonu - Przepisy na grzyby - Leśne skarby w tradycyjnych daniach i zupełnie nowych odsłonach
Na dwa kęsy - pierożki z bogatym wnętrzem - Pysznie nadziane i upieczone przekąski z różnych rodzajów ciasta
Kulinarne odkrycie - Okra na mądrość - Jędrne owoce piżmanu jadalnego poprawiają pamięć i koncentrację, najlepiej smakują lekko podsmażone
Dania główne - Obiad ze szczyptą Orientu - Finezyjnie doprawione ryby, krewetki, warzywa i mięso – azjatyckie specjały zapewnią dobry nastrój i dodadzą energii
Po prostu zrób to! Membrillo – marmolada z pigwy Przysmak, którym zachwycił się cały świat, jest prostszy do zrobienia, niż się wydaje
Szybko łatwo pysznie - Dynia na śniadanie, obiad i deser - Nie zmarnujemy nawet kawałeczka, robiąc hummus z warzywami, korzenny pudding i apetyczną sałatkę
Do smaku - Zatar - Arabska mieszanka aromatycznych ziół z dodatkiem sezamu urozmaici smak pieczonego kurczaka lub ciecierzycy, jajecznicy, pizzy i wielu innych potraw
Trzy razy mięso mielone - Tajemnica prostych dań - Pomysłowe obiady dla głodnych i zabieganych
Codziennie w dobrej formie - Czym jest dieta foodmap - Odpowiednio skomponowany jadłospis pomoże na dolegliwości ze strony układu pokarmowego
Naturalne wsparcie trawienia Wszystko, co warto wiedzieć o błonniku
Sama słodycz - Jabłecznik i spółka - Soczyste owoce w ciastach na każdą okazję – w parze z czekoladą, twarogiem czy orzechami smakują wyjątkowo
W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:
Beata Śniechowska - Faszerowane bataty – kolorowo i zdrowo Słodkie bulwy z trzema pysznymi bezmięsnymi nadzieniami
Robert Sowa - Swojska wątróbka w nowym wydaniu - Jak ją przyrządzić, by była chrupiąca z wierzchu i soczysta w środku
Cristina Catese - Złota włoska jesień - Mięciutkie gnocchi z gorgonzolą, kotlety cielęce z borowikami, a na deser ciasteczka z jabłkami
W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE:
Nowości z księgarni - Podpowiadamy, jaką lekturę zgłębić, by odkryć wszystkie tajemnice kuchni od Alp po Sycylię
Świat na talerzu - Tropikalny stan Queensland - Szmaragdowe morze, białe plaże, niezwykła fauna i kuchnia pełna egzotycznych specjałów