Zupka z przedszkola-córeczka uwielbia. Moja odbiega od orginału
Składniki:
0,5 główki małej kapustki
3 marchewki
2 pietruszki
0,5 małego selera
5 ziemniaków
0,5 cebulki
1 laska kiełbaski wędzonej
3 żeberka
5 ziaren ziela angielskiego
3 listki laurowe
sól
pieprz
3 łyzki śmietany
natka z pietruszki
Moja pejzanka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Do garnka z 3 litrami wody dodajemy listek, zielę angielskie, marchewkę , seler i pietruszkę- starte na grubych oczkach tartki. Dodajemy również żeberka. Całośc (pokrojona w kosteczke to i to) dusimy max 3-5 minut. Dodajemy do wywaru wraz z pokrojonymi w kostke ziemniakami. Nadal gotujemy. Po 10minutach dodajemy kapustkę drobno posiekną. Gdy ziemnaiki będa już miękie zaprawiamy zupke śmietaną Doprawiamy sola i pieprzem Na wierzch natka z pietruszki