Zupa warzywna z dynią i cukinią

Ocena:

4.5 (166)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Kolorowa i mocno warzywna zupa

Składniki:

  • kość od schabu
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebulka
  • 10 fasolek szparagowych
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 10 dag cukinii
  • 10 dag dyni
  • 3 ziemniaki
  • 1 kostka drobiowa
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki śmietany

Zupa warzywna z dynią i cukinią - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kość od schabu zalać 1,6 litra wody i chwilę gotować. Odszumować. Marchew, pietruszkę, cukinię i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, ziemniaki w kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę. Do wywaru z kości dodać marchew, pietruszkę i cebulę. Chwilę gotować razem potem dodać fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki, ziemniaki, paprykę i kostkę drobiową. Gotować 15 minut. Na koniec dodać dynię i cukinię. Doprawić. Gotować 10 minut. Przed podaniem zupę zabileić śmietaną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne