Zupa meksykańska

Ocena:

4.5 (173)

  • 40 min.
  • dla 8 osób
piekło w gebie;)

Składniki:

  • 1 kg mięsa drobiowego – mielonego (z indyka)
  • 3-4 cebule2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszkę kukurydzy
  • 1 puszkę zielonego groszku
  • 1 przyprawę „Kotani” do potrawy meksykańskiej.

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso i cebulę smażyć osobno, a następnie połączyć i jeszcze chwilę poddusić W osobnym naczyniu podsmażyć na oleju paprykę (zieloną i czerwoną), pokrojoną w kostkę.
  • Wszystkie składniki przełóżyć do dużego garnka, wymieszać, po czym dodać odcedzone fasolę, kukurydzę, groszek. Zalać wszystko do wysokości zawartości wodą
  • dodać przyprawę Gotować jeszcze 5-10 min., na końcu posolić, podając posypać zieloną pietruszką
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne