Zawijańce naleśnikowe

Ocena:

4.46 (167)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 30 minut
Smażenie: 10 minut
Porcja: 220 kcal
Składniki na 6 porcji

Składniki:

  • Ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 litra mleka
  • szklanka wody
  • sól
  • łyżka masła lub oleju
  • Nadzienie:
  • 6 parówek
  • 20 dag żółtego sera (np. gouda)
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól, pieprz

Zawijańce naleśnikowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto: wsypać mąkę do garnuszka, dodać jajka, mleko, wymieszać łyżką lub mikserem. Dodać wodę tak, by ciasto miało gęstość śmietany. Dodać rozpuszczone masło i sól, wymieszać i odstawić na pół godziny.
  • Smażyć cieniutkie naleśniki. Po usmażeniu na każdy kłaść pół parówki, paski żółtego sera, kawałeczki papryki, posypać solą i pieprzem, ciasno zawinąć.
  • Naleśniki ułożyć na patelni, lekko podsmażyć, podawać przekrojone na pół.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne