zapiekany_indyk_z_zupa_cebulowa

Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową

Ocena:

4.57 (175)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
Danie dla tych co lubią zapiekanki .. sycące i nie trudne.

Składniki:

  • 1 Kg. Sznycli albo piersi z indyka
  • 1 Zupa cebulowa w torebce
  • 1 Kubek śmietany
  • 1 Łyżka musztardy ( do smaku )
  • 1 Łyżka przecieru pomidorowego ( do smaku )
  • 1 Łyżka sosu worcestershire ( do smaku )

Zapiekany indyk z zupą cebulową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Mięso pokroić w paski i wymieszać z zupą cebulową. Śmietanę wymieszać z musztardą i przecierem pomidorowym.
  • ► Mięso ułozyć na dnie żaroodpornej formy i pokropić połową sosu śmietanowego. Całość przykryć folią aluminiową.
  • ► Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Następnie zdjąć folię aluminiową i oblać resztą sosu z domieszaną odrobiną sosu worcestershire i piec jeszcze przez 20 – 30 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne