Indyk z warzywami po chińsku

Ocena:

4.52 (162)

  • 45 min.
  • dla 2 osób
Kolejna inspiracja kuchnią chińską

Składniki:

  • 25 dkg fileta z indyka
  • 25 dkg fasolki szparagowej
  • 1/2 małej cukinii
  • garść grzybów mun
  • garść kiełków soi w zalewie
  • 1/2 paczki makarony ryżowego (ok 50g)
  • marynata:
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1/2 łyżki sosu chili czosnkowego
  • do smażenia:
  • olej arachidowy

Indyk z warzywami po chińsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, cukinię pokroić w zapałki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, zdjąć z patelni. Podsmażyć cukinię, dodać grzyby, fasolkę i kiełki soi. Podsmażyć kilka minut.
  • Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, odcedzić i razem z mięsem dodać do warzyw. Podsmażyć kilka minut, doprawić sosem teriyaki.
  • Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne