Zapiekanka w bułce paryskiej

Ocena:

4.5 (157)

  • 25 min.
  • dla 3 osób
Smaczna i szybka zapiekanka na kolację.

Składniki:

  • 1 bułka paryska
  • 30 dkg cienkiej chudej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 5 dużych pieczarek
  • 12 czubatych łyżek tartego sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

Zapiekanka w bułce paryskiej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na rozgrzaną patelnie wlać olej, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić.
  • Następnie dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
  • Dusić razem aż wyparuje cała woda z pieczarek, następnie dodać drobno pokrojoną w kostkę kiełbasę.
  • Podsmażać jeszcze około 5 min, doprawić solą i pieprzem.
  • Bułkę paryską przekroić na pół, wybrać z niej cały środek, drobno pokroić i dodać do farszu.
  • Napełnić obie połówki farszem i posypać drobno startym żółtym serem.
  • Przełożyć na kratkę do piekarnika.
  • Zapiekać około 10-12 min w 180 st C.
  • Świetnie smakuje z sosem czosnkowym, polecam.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne