Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Bardzo smaczny zapiekany makaron z pieczarkami.

Dodany przez:

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
345 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.36 z 14 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • opakowanie makaronu nitki
  • 4 jajka
  • 50 dag pieczarek
  • czarne oliwki
  • 30 dag tartego żółtego sera
  • szklanka keczupu
  • kulka mozzareli
  • świeży tymianek
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka rozmącić w garnuszku, dodać połowę startego sera, wymieszać. Wlać do naczynia z makaronem, dokładnie wymieszać.
  2. Pieczarki umyć, pokroić w paski, obsmażyć na maśle. Mozzarellę pokroić w małą kostkę.
  3. Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć na niej makaron wymieszany z jajkami i serem.
  4. Na wierzchu położyć pieczarki, pokrojoną mozzarellę i oliwki. Polać keczupem, posypać resztą tartego sera, tymiankiem, solą i pieprzem.
  5. Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C. Podawać z zieloną sałatą.
obiad kolacja zapiekanka pieczarki zapiekany makaron makaron nitki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze