Zapiekane naleśniki

Zawijane naleśniki.

NaleśnikiSzynkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 198 głosów)

Składniki:

  • szynka 6 plastrów
  • ser żółty 6 plastrów
  • na naleśniki
  • mleko 1/2 szkl
  • woda 1 szkl
  • jajko 1 szt
  • mąka
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Podane składniki na naleśniki miksujemy albo mieszany.
  • Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany. Naleśniki smażymy na natłuszczonej patelni.
  • Na usmażone naleśniki nakładamy plaster sera i plaster szynki i zwijamy naleśnikowy rulonik. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Można posypać startym serem i zapiekać do rozpuszczenia sera.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy