4.46 (167)
Warzywne curry
1/2 cebuli
1 łyżeczka oleju kokosowego
marchew
1/2 słoiczka pędów bambusa
garść zielonej fasoli
jarmuż
6 łyżek mleczka kokosowego + trochę wody (6-7 łyżek)
1 łyżeczka czerwonej pasty curry Tao tao
ryż brązowy
pietruszka
Fasolę podgotowujemy - musi być miękka. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na oleju kokosowym. Dodajemy pokrojoną marchew, fasolę, pędy bambusa, jarmuż i czerwoną pastę curry, zalewamy mleczkiem kokosowym i wodą. Dusimy warzywa przez około 6-7 minut, w razie potrzeby dodając trochę wody. Podajemy z ryżem i posiekaną pietruszką.
Przepis nadesłała autorka bloga Receipes as easy as abc
Porady
Sprawdź też: curry z dynią i groszkiem cukrowym