Waniliowe tartaletki

Ocena:

4.48 (199)

  • 45 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 45 minut
Pieczenie: ok. 15 minut
Porcja: 410 kcal
Składniki na 8 porcji

Składniki:

  • 1 i 2/3 szklanki mąki (30 dag)
  • 20 dag masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 1/2 l mleka
  • sól
  • owoce

Waniliowe tartaletki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę przesiać, dodać sól i masło,  posiekać. Wsypać cukier puder,  dodać żółtka, zagnieść ciasto. Uformować kulę, włożyć na  30 minut do lodówki.
  • Ciasto rozwałkować na grubość  3–4 cm. Wylepić foremki do tartaletek.  Na cieście położyć folię aluminiową,  obciążyć nasionami fasoli.  Piec ok. 15 min w temp. 180°C.
  • Budyń ugotować według przepisu  na opakowaniu. Ostudzić.  Masą napełnić zimne tartaletki. Udekorować owocami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne