Maślane babeczki waniliowe

Ocena:

4.52 (193)

  • 40 min.
Maślane babeczki waniliowe

Składniki:

  • 2/3 kostki masła
  • 2 ½ szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 2,5 opakowania cukru wanilinowego
  • cukier puder – do posypania
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 łyżek mleka

Maślane babeczki waniliowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło ucieramy z cukrem wanilinowym i cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka cały czas ucierając a następnie przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia małymi porcjami, następnie mleko (po łyżce). Mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto (nie do pełna) i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne