tuszki_dorady_z_patelni

Tuszki Dorady z Patelni

Ocena:

4.56 (173)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Smaczna nie tłusta ryba i ma bardzo mało ości.

Składniki:

  • 7 Tuszek z dorady ( około 500 gr. )
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki margaryny
  • 2 Jajka
  • Sok z cytryny
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy

Tuszki dorady z patelni - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Tuszki z dorady oczyścić, posypać solą, pieprzem ziołowym, skropić sokiem z cytryny i / odstawić do lodówki na około 120 minut /.
  • ► Rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 5 minut z obu stron do momentu lekkiego zrumienienia się. Podawać można na przykład z warzywami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne