Zielone szparagi smażone na maśle :

Odmiana w przyrządzaniu szparagów - zamiast gotowania duszenie na maśle.

Dodany przez: Babciagramolka

Zielone szparagi smażone na maśle :

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.35 z 17 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony biały

Przygotowanie

  1. Oczyścić szparagi delikatnie ścinając zdrewniałe końcówki .Nie ma potrzeby obierać .Na dużej patelni rozgrzać oliwę i na gorąca wrzucić szparagi ( jak są bardzo długie można przeciąć na dwa kawałki ).Smażyć przewracając na rumiano ok. 10 minut .Dodać masło . Poczekać aż masło się zrumieni i nabierze lekko orzechowego smaku. Posolić i lekko popieprzyć szparagi.Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody i sadzonym jajkiem .
warzywa szparagi obiad wegetariańska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze