tosty_z_warzywami_i_serem

Tosty z warzywami i serem

Ocena:

4.54 (145)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby
Jeśli ktoś nie lubi surowej papryki,można ją poddusić na patelni razem z cukinią . . .

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plastry ser żółty (u mnie gouda)
  • 8 plaserków cukini
  • 4 szczypty przyprawa do pizzy
  • 8 pasków papryka (kolor do wyboru)
  • masło do posmarowania chleba
  • 1 łyżeczka olej

Tosty z warzywami i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Plastry cukini przesmażamy z obu stron na patelni (żeby były lekko chrupiące) odkładamy do wystygnięcia na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiaru tłuszczu.
  • Z umytej papryki wycinamy 8 pasków.
  • Chleb tostowy smarujemy masłem (tyle masła ile kto lubi).Każdą kromeczkę posypujemy przyprawą do pizzy.Nastepnie układamy na dwóch kromkach po plasterku sera,na to cukinie i paprykę (po 4 sztuki na każdą) na koniec układamy pozostałe plastry sera i na wierzch kładziemy kromki z masłem.
  • Tosty układamy na papierze do pieczenia.Rozgrzewamy piekarnik do 180*C (grzanie-góra,trzecia półka od góry) i zapiekamy.Gdy jedna strona już będzie złocista,przekręcamy na drugą i pieczemy do rozpuszczenia się sera. (nie podam po ile minut z każdej strony ponieważ każdy piekarnik jest inny)
  • Podajemy np. z ketchupem :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne