Ulubione zapiekane bułeczki corki. Ale ona jest salaminożerca wiec nie dziwota :)
Składniki:
bułeczki kajzerki najlepiej albo kromki z weki czy tez francuza - podane składniki sa na ok. 6 bułek
100g salami drobno pokrojone (ja do tego zazwyczaj kupuje krojone węgierskie paprykowe z Lidla)
ser zołty starty tez ok 100 gr lub ona oko
majonez (1-2 łyżki ja daje na oko)
śmietana 18% (1-2 łyżki ja daje na oko)
Szybkie bułeczki zapiekane z salami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Rozgrzac piekarnik na 180st. Składniki mieszamy ze soba (poza bułkami) by powstała fajna masa. Bułki przekroic na poł, posmarowac masa, przełozyc na blache na papier do pieczenia i wstwic do piekarnika. Piec ok 15 minut do czasu gdy bułki sie zapieką na złoto. Polecam! Smacznego.
Dodam podałam je na kolacje dziewczynkom w jej urodziny i okazało sie ze bułeczki znikneły w jednej chwili a jedna z dziewczynek najwiekszy niejadek jakiego znam, o dziwo zjadła, pochwaliła i nawet poprosiła o przepis dla mamy:)