Wołowina z patelni

Ocena:

4.5 (198)

  • 15 min.
  • dla 6 osób
Makaron świderki z mięsem i warzywami.

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa wołowego
  • 30 dag makaronu świderki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • puszka krojonych pomidorów
  • puszka groszku
  • 30 dag pieczarek
  • szczypta ostrej papryki
  • sól, pieprz

Wołowina z patelni - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać mięso, smażyć 10–15 min. Doprawić solą, pieprzem i papryką, delikatnie wymieszać.
  • Pieczarki obrać, odciąć trzonki, kapelusze pokroić w plasterki. Groszek osączyć z zalewy, dodać do mięsa wraz z pieczarkami i pomidorami z sokiem. Doprawić, wymieszać i dusić ok. 10 minut.
  • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, dobrze osączyć, przełożyć na patelnię. Dusić jeszcze kilka minut, mieszając od czasu do czasu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne